Lite provocerad.

Jag tillagar en god sallad och äter den till lunch. Jag lägger ut en bild på min sallad på instagram - nöjd över mig själv att jag valde att äta någonting som är bra för mig.
 
Jag går till gymmet och tränar. Jag lägger ut en bild på instagram där jag med svettdroppar i pannan ler i spegeln i omklädningsrummet - nöjd efter mitt pass.
 
Jag väljer att äta en frukt eller bär till mellanmål istället för en chokladkaka - känner mig nöjd och rent utav lycklig och mätt efteråt.
 
Jag går ut på internet och kommer över en krönika där en kvinna klankar ner på alla som "hälsohetsar" genom att lägga ut sina tränings - och matbilder på facebook eller instagram. - Jag blir bara provocerad.
 
Varför? Jo för att det folk lägger ut på Instagram och facebook är med all säkerhet bara 10-20% av deras dag. Så är det iallafall för mig. Och sen när blev det "hälsohets" att ta hand om sig själv och göra medvetna val att äta nyttigare och röra på sig mera? Sen förstår jag att det finns de som överdriver. De som inte kan dra gränser för vad som är bra och vad som är dåligt. För det är inte bra att träna hårt varje dag.
 
Men klanka inte ner på dem som tagit ett aktivt beslut att leva hälsosammare. För bland dem kan det finnas någon som ger upp så fort någon påpekar att de hälsohetsar, fast de egentligen kämpar med att träna 3 gånger i veckan och äta nyttigare varje dag för att deras kropp mår dåligt efter flera år av dålig kost och ingen rörelse. 
 
Jag har haft folk som klankat ner på mig när jag ätit dåligt. Samma personer har klankat ner på mig och tyckt att jag är "tråkig" när jag valt att äta hälsosammare. Jag har gett upp min hälsoresa många gånger men ändå envist börjat om på nytt efter några veckors uppehåll för att jag upptäckt att jag blivit tröttare och på dåligt humör för att jag ätit dåligt eller inte rört på mig. Allt för att jag läst någon krönika nånstans där någon påstår att jag hälsohetsar eller för att någon i min närhet gnällt på att jag är "besvärlig" när jag måste ha "specialmat" vid bjudningar eller besök på restauranger.
 
Newsflash, people! Jag äter riktig mat! Mat som min kropp är gjord för! Jag ska inte behöva ha dåligt samvete när jag väljer det ena eller det andra. Vill jag äta en morot till mellanmål så vill jag inte höra "Vad duktig du är! Men du kan ju faktiskt unna dig lite ibland", lika lite som jag vill höra "Du vet om att det är mycket socker i det där va?" när jag väljer att ta en chokladbit. Ingen ska diktera för någon vad de ska och inte ska göra! Vill du inte se vad jag lägger upp för bilder på Instagram och Facebook så är du välkommen att sluta följa mig. Jag behöver inte din negativa energi i mitt flöde iallafall!

therainbowpad.blogg.se

Mitt liv som 30-åring.

RSS 2.0